Pinocchio a jeho divadelný sen

Pinocchio a jeho divadelný sen

Nová divadelná adaptácia príbehu neposedného dreveného chlapca Pinocchia, ktorý sa túži stať skutočným chlapcom. Jeho cesta za pravdou je kľukatá a plná nástraha, tak ako je plná aj kamarátov a rád od múdrejších. Je len na Pinocchiovi, ako sa rozhodne. Pinocchio zatúži po slobodnom, nezávislom divadle, kde by mohol zažívať svoje sny s priateľmi – ostatnými bábkami/hercami.

Muzikál umeleckou formou hovorí o nastavení hodnotového rebríčka detí a mládeže, o dôležitosti vzdelania, pracovitosti, priateľstva, slobody a o vzopretí sa stále aktuálnej šikane. Zachováva si pritom rozprávkovú magickosť: prejavuje sa v prostrediach divadla, vnútra veľryby, pri stretnutiach s vílou a i. Divadlo v divadle je príležitosťou ukázať fungovanie divadelného mikrosveta s jeho umeleckými, ľudskými, ale aj ekonomickými vzťahmi.

Scénografia v sebe spája detskú hravosť, sýtosť farieb a súčasný štylizovaný svetelný dizajn, čo tvorí atraktívny celok pre detského aj dospelého diváka. Pôvodná hudba vytvorená pre inscenáciu MDT dotvára atmosféru Pinochiovej cesty za poriadnym životom. Divadelné kostýmy vychádzajú z premís historicky prvých profesionálnych divadiel na svete, talianskej Commedie dell´arte.

Hlavnou ideou inscenácie sa stane nekompromisná túžba po slobodnom vyjadrení v umení aj v živote, rešpektovanie hodnôt ako vzdelanie, priateľstvo, práca a sloboda. Pinocchio nakoniec pochopí, že ak chce byť skutočným človekom, musí sa vzdať svojej sebeckosti a začať myslieť na druhých.

Dĺžka podujatia: 75 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.